September 28, 2010

My birthday!

Här kommer några bilder från mitt födelsedagskalas i helgen. Temat i år blev vitt, svart och rosa!

Glöm inte att anmäla dig till tävlingen som pågår tills på torsdag. Var med och tävla här!







English
Here are some pictures from my birthday party. The theme was of course white, black and pink, some of my favorite colors!
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 19, 2010

Var med och tävla!

Nu är det dags för något nytt här på bloggen, nämligen en tävling! Nu har du chansen att vinna en söt rosa slickepott av märket Rice, en underbar grytlapp och ett antal av mina favoritmuffinsformar (jag skickar med fler än de på bilden). Allt du behöver göra är att kommentera på detta inlägget och säga att du vill vara med, samt gå med i min facebook-grupp (länken finns i menyn till höger) om du har facebook. Glöm inte lämna namn och något sätt jag kan kontakta dig på(email eller länk till blogg/hemsida) om du har turen att vinna! Tävlingen avslutas Torsdag 30:e September kl 23:59. Kort därefter drar jag en vinnare.
Lycka till!


Tävlingen är nu avslutad!


Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 16, 2010

Cookies!

Något jag älskar men som jag av någon anledning nästan aldrig bakar är cookies. Jag kan äta hur många som helst, direkt från plåten. Risken att bränna sig är väldigt stor. Igår kände jag hursomhelst för att baka just cookies. Efter att ha kollat runt en stund på olika recept hittade jag den här intressanta kombinationen och slängde ihop ett recept. Beroendeframkallande!
På tal om något helt annat, är det någon mer som ska till Scandinavian Cake Show i helgen?



Cookies med macadamianötter, torkade tranbär och vit choklad
ca 30 st

-3 dl mjöl
-0,5 tsk bikarbonat
-1,5 dl ljust muscovadosocker
-1 ägg
-1 tsk vaniljextrakt
-115 gram rumsvarmt smör
-100 gram vit choklad
-100 gram tranbär
-75 gram rostade och saltade macadamianötter

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mjöl och bikarbonat i en skål. Hacka nötterna och chokladen.
Vispa smör och socker krämigt i en annan skål. Tillsätt sedan vaniljextrakt och ägg och vispa. Blanda försiktigt i mjölblandningen och rör tills det blir en deg.
Tillsätt nötterna, chokladen och tranbären och rör tills allt är väl fördelat.
Rulla ut små bollar (mina var ca 2-3 cm, men gör större för större kakor) och lägg på ett bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt så att de sjunker ihop! Tryck till bollarna så att de blir lite plattare. Grädda i ca 15 minuter.
Njut!


Share to Facebook Share to Twitter Pin This

September 11, 2010

Macaron recipe!

Här kommer en liten uppdatering på mitt gamla macaronrecept. Efter att ha gjort det ett antal gånger har jag upptäckt saker som ger ett ännu bättre resultat. Receptet är nästan detsamma, med några små ändringar. Macaronsen på bilden är fyllda med hallon & vit chokladganache och hallonsmörkräm.




Macarons, grundrecept

-100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra)

-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie
-200 gram florsocker
-4-5 matskedar socker
-Ev. smaksättning t.ex. en tesked vaniljsocker

1. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret och kör gärna alltihop en extra gång i mixern.

2. I en större skål, vispa äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar skumma,tillsätt sockret en matsked i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.

3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.

4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.

5. Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning.



English:

Basic recipe for macarons


Ingredients:
-100 grams ground almonds (make sure to grind more than 100 grams)
-100-110 grams egg whites (about 3 egg whites), aged 1 day at room temperature
-200 grams powdered sugar
-4-5 tablespoons sugar


1. Grind the almonds in a mixer or a food processor. Push the almond flour through a sieve to get rid of any large pieces. In a small bowl, mix the powdered sugar together with the almonds. Blend well, preferably in a mixer.
2. In a large bowl, whisk the egg whites with an electric mixer. As they start foaming, add the sugar one tablespoon at a time and continue whipping until mixture gets thick and glossy.
3. Fold the dry mix carefully and slowly into the meringue, use a spatula. Don't overmix! Add food coloring if desired until fully mixed.
4. Fill your piping bag and pipe the macarons onto a baking sheet. Let them set for 60 minutes to form a dry skin.
5. Preheat the oven to 150° C. Bake for about 10 minutes. Let cool completely and fill with desired filling!


Share to Facebook Share to Twitter Pin This