January 29, 2012

Lemon meringue pie

Återigen har jag vanskött bloggen.
Jag försöker komma till skott och faktiskt baka, men jag når aldrig riktigt ända fram. Det finns för mycket annat att göra.
Så när jag lyckades slänga ihop denna citronmarängpajen förra veckan, två dagar innan jag skulle åka till Stockholm kände jag mig väldigt nöjd. Jag tror jag behövde få något annat att tänka på än det jag faktiskt skulle göra. Det är nog det bästa med att baka tycker jag. Att man måste fokusera på det man håller på med just då. Man kan liksom inte stå och oroa sig för andra saker. Nej, det funkar inte. Det är lite som att sova för mig, vilket jag måste säga att jag är riktigt bra på att göra.



In English:
Once again I have completely neglected the blog.
I can't seem to get things done. There are too many other things to tend to. I needed to get things off my mind last week before I went to Stockholm, so I made this lemon meringue pie. It felt good. That's probably the best thing about baking; to be able to take things off your mind for a while and just be present in the moment (so you don't mess things up). It's kind of like sleeping, which I must say I'm pretty good at.









28 comments:

  1. ah such a classic, and so good! this one looks lovely!

    ReplyDelete
  2. My most favorite pie in the world.

    ♥ sécia
    www.petiteinsanities.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Beautiful pictures ! (as always)

    ReplyDelete
  4. Lemon Meringue Pie är så gott, syrligt och sött samtidigt!

    ReplyDelete
  5. So so beautiful! I do not mind at all if you neglect your blog if it means you'll have more time to make amazing things like this when you come back!

    ReplyDelete
  6. Thanks guys!

    Naomi - Aww, thanks! Quality over quantity is my motto ;-)

    ReplyDelete
  7. Ja, men när du kommer till skott, då lyckas du verkligen.Jag försöker blogga nu i 100 dagar i streck, ett mellan oss matbloggar och du kan inspirera tjejen!

    ReplyDelete
  8. http://metrobloggen.se/sallysdaughters/January 30, 2012 at 3:20 PM

    Underbart vackra bilder!
    Lo

    ReplyDelete
  9. Underbara bilder och maräng är bara SÅ gott!

    ReplyDelete
  10. wow, alltså du är ju helt makalös! SÅÅ fina bilder!

    ReplyDelete
  11. Ja du, så blir det ibland - man hinner inte alltid med det man vill! Det gör dock ingenting; när du väl postar ett inlägg levererar du VARJE gång! Vilka sagolika bilder! Den här pajen är en av mina stora favoriter - men nu när jag sett din version är den det mer än någonsin <3

    ReplyDelete
  12. Wow Beautiful looks delicious amazing recipe and amazing photos. I pinned on my pinterest. Best wishes xo

    ReplyDelete
  13. dö-gillar dina bilder! superfina verkligen, vilken inspiration!

    ReplyDelete
  14. Denna pajen är så god, både söt och sur ! :)

    ReplyDelete
  15. Beautiful baking and photography as always! The lemon meringue looks delish.

    ReplyDelete
  16. Vilken fin blogg och jätte fina bilder.

    ReplyDelete
  17. One pie I will always love. Definitely a comfort food for me!

    ReplyDelete
  18. Tack alla för de fina kommentarerna! <3

    Thanks so much for the lovely comments <3

    ReplyDelete
  19. Har nu läst igenom hela din blogg, från början till slut. Gud vilken fin blogg du har, så inspirerande!!

    ReplyDelete
  20. Hej!
    Jag är för första gången med och tävlar i en cupcakes-tävling och skulle bli jätteglad om du gav mig en röst! Du kan läsa mer här: http://smid.blogg.se/smidsfashion/2012/february/jag-tavlar-och-ber-er-om-lite-hjalp.html

    Tack på förhand!

    ReplyDelete
  21. I am new to your blog, absolutely beautiful, I am wondering what is dl, as in above 2 1/3 dl sugar, is it cups?

    ReplyDelete
  22. your photos are so lovely and i love lemon meringue so i tried your recipe today but it did not work out. i followed your instruction and the lemon filling turned out very soupy. i was hoping it would set but alas did not. the flavour was excellent though. so i'm wondering what i did wrong. i heated it for a long time (over 30 mins on medium heat) waiting for it to become "very thick" but it never did. i even added a bit more corn starch hoping it would help. i finally gave up and hoped for the best. what did i do wrong? your help would be greatly appreciated. thanks!

    ReplyDelete
  23. Tårtan ser riktigt gog ut! Är citronfyllningen en lemon curd?

    ReplyDelete
  24. wooow this is the most beautiful lemon meringue cake photo I've ever view!!!

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment! :-)