June 10, 2012

No-bake berry cheesecake and a graduation cake

Först och främst så vill jag tacka alla som ville vara med och tävla om min bok. Helt fantastiskt! Tusen miljoner tack för alla underbara kommentarer. Jag önskar att jag kunde lotta ut 500 exemplar istället, men det funkar ju tyvärr inte.
Jag lät i alla fall min kära sambo Christian välja fem nummer mellan 1 och 489, så vinnarna är dragna och jag hör av mig till er snarast!

Nu till det ni antagligen är här för. Receptet! Jag bakade studenttårtor till Christians syster i fredags (grattis Emelie!) och jag ville naturligtvis slå på stort och göra en våningstårta och en lite enklare tårta. Så fick det bli.
Sugarpastetårtan (som finns på bild allra längst ner) är en choklad- & espressotårta från min bok, såklart! Eftersom den är mäktig ville jag göra något svalkande, bärigt, lite lättare. En fryst cheesecaketårta såklart! Med bär! Och nu snackar vi världens enklaste tårta. Den är enkel och god. Jag har gjort den två gånger sedan i fredags. Det ni.
Recept på svenska följer efter bilderna!



In English:
This week I baked lots of cake for a graduation party (congrats Emelie!)! Me being me, I decided to make two cakes. One two-tier chocolate espresso fondant cake and one no-bake berry cheesecake. You know, just because I can. As always I had no plan for the fondant cake so it was completely improvised. I stayed up til 2 am that night. But I finished it!
The fondant cake is probably not the easiest cake you can make, but the no-bake cheesecake is! Cakes don't get any easier than this, plus it is so delicious. And pretty! All good things wrapped up in one little cake.
Click to view larger images! Pictures of fondant cake at the bottom of this post.








Fryst cheesecaketårta med bär

Oreobotten:
150 g oreokakor
+5 extra hela oreokakor till mittenlagret
50 g smält smör


Cheesecakesmet:
300 g cream cheese
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
Skal från 1/2 citron


100 g jordgubbar (frysta går bra)
150 g blåbär och hallon

Dekoration:
Färska jordgubbar, blåbär och körsbär


Botten:
Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper eller plastfolie i botten på en springform, 18–24 cm i diameter (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög).
Tryck ut degen i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.

Cheesecakesmet:
Vispa cream cheese, ricotta, vispgrädde, socker, vaniljpulver och citronskal krämigt.
Mixa jordgubbarna till puré och blanda med hälften av cheesecakesmeten Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen minst 30 minuter.
Ta ut formen ur frysen, dela de fem extra kakorna på hälften och lägg dem i ett lager ovanpå jordgubbssmeten.
Mixa 100 gram blåbär och hallon till puré och blanda dem med resterande cheesecakesmet. Rör i 50 gram hela blåbär och hallon, och häll sedan smeten i formen.
Täck över och ställ i frysen, minst 5 timmar. Kom ihåg att plocka fram tårtan minst 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.






Share to Facebook Share to Twitter Pin This

95 comments:

  1. Everything you produce is flawless. You amaze me.

    ReplyDelete
  2. I have never seen a more beautiful cheesecake. But seriously.. you had to post this now? I'm about to go to bed now drooling over these cakes..then again I'll have sweet dreams :) I cannot wait to try out the cheesecake recipe, thanks for sharing!
    xx
    Emy

    http://sweetpromises.tumblr.com/

    ReplyDelete
  3. Beautiful cakes, as always! You do such incredible work - really inspiring! And that cheesecake sounds truly amazing. Perfect for summer. Thanks for sharing! :)

    ReplyDelete
  4. Congrats with All the wonderful things! When I saw the first one, I thought, wow that the mos beautiful cake, and the. Seconds aften, I scroll down and finds Emilie's cake. So stylish and clean. Wow!

    ReplyDelete
  5. Absolutely gorgeous! And love your photography! Sigh...
    May I ask what you do with the extra 5 oreos? Did you crush them or just separate the 2 layer cookies? Thanks!

    ReplyDelete
  6. Kommmer definitivt baka den frysta cheesecake tårtan i sommar! Tack för alla inspirerande och goda recept.

    ReplyDelete
  7. .... fantastisk ღ
    fristende og nydelige
    bilder ღ Du er bare
    kjempeflink!!! Ønsker
    deg en super dag, klem
    fra Mette

    ReplyDelete
  8. Alltså vilken inspiration du delar med dig av. Älskar!!!

    KRAM

    ReplyDelete
  9. Åh vilka fina bakverk och bilder! Superfina!

    Tänkte höra om du vet märke/återförsäljare på tårtfat med volangkant, som det du har på bilden?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack!

      Tårtfatet är märkeslöst så vet inte riktigt var man kan hitta det.. jag köpte mitt i nån billighetsbutik i Malmö..

      Delete
  10. Skall vispgrädden vispas separat först innan den vipas ihop med ricotta, socker mm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, allt ska vispas ihop direkt! :-)

      Delete
  11. De var bare super pene begge to :-)
    Du er kjempe dyktig !

    ReplyDelete
  12. Åh, så somrigt och härligt det ser ut!

    ReplyDelete
  13. Oj så fina!! Du är jätte duktig!!:3:3 vill haaa~<3 kollade gamla inlägg och såg hur mycket du utvecklats, det får mig att känna att jag också kan bli så duktig! (någon gång...kanske....:,(XD)

    ReplyDelete
  14. These are so beautiful! Not to mention your photography is amazing, as always

    ReplyDelete
  15. Visst kan det vara så att man är ute efter recept...
    Men så är inte bara fallet.
    Själv sitter jag med vidöppen mun och förundras över de fantastiska bilderna!!!

    ReplyDelete
  16. Beautiful, beautiful... Precious

    lagalletarota.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Hi, both cakes look absolutely fabulous but my heart goes to the cheesecake :)
    May I have a question regarding the recipe for the cheesecake? It says "1 1/2 dl sugar" in the ingredients but shouldn´t there be grams or cups instead? To be honest I don´t really know how to measure sugar in dl :)
    Thank you.
    HanaS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi and thank you so much!
      I usually measure ingredients like sugar and flour in deciliters and not grams, but 1 1/2 dl is about 125-130 grams :-)

      Delete
  18. Men vad den första tårtan ser god ut! nam, nam nam^^

    ReplyDelete
  19. your images are always so stunning! this looks so delish :)

    ReplyDelete
  20. Den här cheesecaken ska jag testa! Absolut! Superfin!

    ReplyDelete
  21. Wow, Those cakes are spectacular! How beautiful. Thanks for sharing!

    Kacie
    http://www.gorgeinthegorge.com/

    ReplyDelete
  22. Så vackra båda två, nästan så fina så man inte vill äta upp dom! :)

    ReplyDelete
  23. Hei hei :)

    For en utrolig herlig blogg du har :)

    Jeg var akkurat for seint ute til å melde meg på Giveawayen din, men nå har jeg bestilt boken din :) Og gleder meg til den kommer :)

    Ha en herlig dag :)
    Klem og kos Lisa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, fint! Tack så hemskt mycket, hoppas du kommer tycka om den.
      Kram och trevlig helg!

      Delete
  24. Tks for your cake and cheesecake ! Beautiful ! I m always waiting for your next foto!

    kisses from Portugsl !
    Catarina
    http://boloaocubo.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Vilka härliga tårtor, har köpt din bok och älskar den, blir din oreotårta när jag fyller år i juli :-), verkar vara en tårta helt i min smak

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. super fina de är ♥ tack för det..

    ReplyDelete
  28. I attempted to make this cheesecake last night and made a critical mistake! The cheeses MUST be room temperature or else the batter will never be smooth. I tried stupidly microwaving it 10 seconds at a time while it was 1/2 mixed with the cream and ended up curdling the batter. Disaster!

    Also, the conversions from grams to oz and dl to cups is horrible. I ended up trying my best, but I'm sure I had too much or too little of the ingredients.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ashley! That doesn't sound like much fun :(

      I've made the cake three times now and have actually used the cheeses straight from the fridge, and it was never a problem for me! The batter turns out smooth. I wonder what could have gone wrong?!

      Delete
    2. the same thing happened to me. i ended up separating the liquid from the clumps by using a strainer. i then beated the clumps until creamy. after that, i slowly stirred the liquid back in. worked like a charm. (:

      Delete
  29. That layered berry cheesecake is so gorgeous (well, both cakes are amazing) and I just want to steal it all for me! I'm featuring this post in today's Food Fetish Friday series (with a link-back and attribution). I hope you have no objections and it's so much fun following your creations…

    ReplyDelete
  30. Vilken fin tårta och den låter fantastiskt god! Den här måste provas i sommar... Härliga bilder också.
    Ha en bra lördagkväll!

    ReplyDelete
  31. This is wonderful, this is a dream!! I HOPE YOU CAN READ MY BLOG, because Im following you as a LOVE everything you do!! everyyyythign

    laflordelys.com

    Helena

    ReplyDelete
  32. Fantastiska tårtor! Helt underbara bilder :)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    ReplyDelete
  33. Ooh vilka underbara sockerbomber!! Fantastiskt fina bilder med!! Din bok ligger nu på min önskelista!

    ReplyDelete
  34. wow..looks scrumptiously tasty
    excellent photography
    new to your space
    happy following you..:)
    do stop by mine sometime
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  35. Ska absolut testas! Tack för all inspiration Linda! (:

    / Jennifer (http://LittleDessert.se)

    ReplyDelete
  36. LINDA! Jag behöver din hjälp, du som är så bra... jag ska stå för efterrätten på midsommar, har du något tips? Du kanske har något recept på gång som passar just midsommar? :D Gärna nåt med jordgubbar liksom, och inte superavancerat :$ Skulle verligen uppskatta din hjälp :D Älskar din blogg och varenda recept, massor med kramar xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Josefine!
      Ska det vara tårta? Cupcakes?
      Här är ett gäng recept från min bok: http://www.recept.nu/linda_lomelino
      Kanske något av dem passar?

      Eller kanske jordgubbscupcakes: http://call-me-cupcake.blogspot.se/2011/06/strawberry-cupcakes-with-strawberry.html

      Kramar!

      Delete
  37. Your blog is beautiful!!!! These cakes look amazing. You are so talented.

    ReplyDelete
  38. Your cakes looks fantastic! I wish i could do cakes like that here in Phnom Penh, but at least we one great cake bakery here http://www.yourphnompenh.com/bloom-cake-cafe/ !

    ReplyDelete
  39. Hej, läste om dig i den senaste numret av Hembakat. Fantastiska tårtor du gör!! Är du helt självlärd? Otroligt!!! Jag ska prova din cheesecake. Det ser ju för gott ut. Min enda oro är min vikt!!!

    Tack att du delar med dig så generöst! Ha det gott! Ska försöka komma ihåg o tala om resultat av cheesecake. Tack så mycket.

    Kram
    Christine S

    ReplyDelete
  40. Snubblar förbi och önskar dig en fortsatt trevlig midsommarhelg.

    Själv så installerar jag den svenska sommaren:
    INSTALLERAR SVENSK SOMMAR INSTALLERAR SVENSK SOMMAR ███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44%KLART Installationen ...

    Kram på dig!

    ReplyDelete
  41. Linda, I am in awe! I absolutely love your blog. The photos, the recipes.. This is the most beautiful blog I've seen for some time. Following you now and forever ;)
    Julia
    fightoff-yourdemons.blogspot.de

    ReplyDelete
  42. Hej Linda! Du var min stora inspiration när jag i helgen bakade bröllopstårtor till 80 pers! Tusen tack, jag älskar din vackra bok och inspirerande blogg! Jag undrar var du köper dina små bakformar? Sedan har jag ett önskemål, kan du inte berätta mer om hur du dekorerar dina vackra tårtor? Jag fajtades ordenkligt med att dekorera mina bröllopstårtor! Hur fixade du krusidellerna på Emelies tårtor? Och hur formade du marängen så vackert på pavlovan? Kram och grattis till boken!

    ReplyDelete
  43. Hej Linda!

    Du är verkligen fantastiskt duktig och din blogg och din bok är en rejäl inspirationskälla (även om det känns ganska avlägset att kunna få till lika vackra tårtor som du visar).

    Vi på Fiffiga Systrar har en kategori där vi tipsar om olika saker som inspirerar oss och som vi vill dela med oss till alla andra. Idag finns DU med, vi tipsar om din fina bok och din inspirerande blogg!

    Lycka till med försäljningen och stort GRATTIS till en vacker bok!

    Kramar från Elin och Emelie - Fiffiga Systrar

    ReplyDelete
  44. beautiful cakes ! give me more :)

    ReplyDelete
  45. Fantastiskt fin tårta.
    Allt ser väldigt gott ut och fotona är fantastiskt fina.
    /Sanna

    ReplyDelete
  46. alltså, detta är poesi för mitt starka estetiska hjärta! jag har sett din bok skymta i pinterest och kanske i någon bokbutik innan jag hittade dig och din blogg och jag är helt frälst!

    bästa bästa. nu måste jag försöka att göra dina tårtor. men jag undrar om de blir lika bra som dina vackra skapelser. tack för att du förgyller världen!

    ReplyDelete
  47. Fy vad gott det ser ut! Var tvungen att ha med den här i min vecko-roundup: http://minipiccolini.com/2012/06/its-friday-16/

    ReplyDelete
  48. Även jag funderar på vart man hittar såpass små formar? Letar även efter andra formar till brödbak men hitills har jag bara hittat amerikanska webshops o det blir mer än lovligt dyrt att skicka efter..Så om du har några tips på butiker på närmre håll vore det kanon!

    ReplyDelete
  49. Hej Linda!
    Jag fyllde år för några dagar sedan och jag fick din bok i present! Jag håller på att baka en tårta just nu haha! Men jag undrar också vart du har köpt dina små formar, tacksam för svar. :D

    ReplyDelete
  50. Igår så firade jag & min man vår första bröllopsdag, & i gåva av honom fick jag underbart vackra rosor & Din Fina Bok.. Den är helt Fantastisk & kommer skänka mig mycket glädje & inspiration i köket!

    ReplyDelete
  51. Hej Linda!
    Båda tårtorna är helt underbara! Fantastiskt fina bilder! Har köpt din bok nu och till helgen blir det att baka regnbågstårta :) Måste nog ta och testa den här frysta cheesecaken också, verkar helt ljuvlig!

    Kram Rebecca
    http://rebeccastartor.blogspot.se/

    ReplyDelete
  52. Hej Linda! Ville bara säga att jag älskar din blogg 1000x. Såg din interview på hembakat, har tejpat upp den på men gaderob :) Har din bakbok oxå. Du är min förebild och skulle älska om du öppnade ett konditori. Kram / Wilma en 14årig tjej :)

    ReplyDelete
  53. Glömde säga, kolla gärna på min och mina kompisars bakblogg :) Du inspererar oss från knoppen till tårna ;)

    ReplyDelete
  54. I love the style of your photos and admire your creativity! Your berry cheesecake looks so delicious, I will try it at the weekend for the birthday of my daughter. I hope it will look like yours :-)
    Thanks for sharing this recipe with us!
    Barbara

    ReplyDelete
  55. hi ! i am from denmark :) beautiful and tasty blog you have :)

    ReplyDelete
  56. beautiful :) perfect for hot days like this one, which we now have in poland.

    ReplyDelete
  57. I just found your blog, and I felt inlove instantly. You take the most beautiful pictures, you capture the essence of the moment!!

    The recipes you share are delicious, and everything looks amazing. I'll definitely be back, your blog is extremely inspirational, thanks for sharing your incredible job. Have a great day!!! :D

    ReplyDelete
  58. wow what an amazing cake, i love it

    ReplyDelete
  59. What a cake! Perfect for summer. And your new design? Lovely without question.

    ReplyDelete
  60. Hei! Kommer din bok på norsk?

    Annette

    ReplyDelete
  61. Hi there! I love your blog! Your photography is amazing and your recipes delicious. You've been such an inspiration for a beginner blogger and first time author that I have nominated you for an award - check it out here: http://www.aliceinbakingland.com/awards-and-other-lazy-sunday-afternoon-doings/ Hopefully it'll gain you a few new readers from over New Zealand way! xAlice PS: Please release your book in English! I'll be first in line to buy itx

    ReplyDelete
  62. Thanks so much for the recipe! your photo of it completely captured me and i baked this a couple of days ago. However, i think it needs some gelatin or some other firming agent. After we took the cake out and cut it, the top part of the cake was like an avalanche.. everything just started sliding down. Because of all the water content from all the fruits, it makes it even more prone to being soft! do you have a remedy for this?

    ReplyDelete
  63. Hej! Underbara tårtor! Jag har en fråga om Oreo-kakorna. Ska de användas med mellan-krämen, eller har du fått tag i Oreos utan kräm mellan?
    Mvh Frida

    ReplyDelete
  64. Hej! Underbara tårtor! Jag har en fråga om Oreo-kakorna. Ska de användas med mellan-krämen, eller har du fått tag i Oreos utan kräm mellan?
    Mvh Frida

    ReplyDelete
  65. I love this cake!! It looks incredible!! Thank you very much for your recipes. Best wishes from Spain.

    http://gadinas.wordpress.com

    ReplyDelete
  66. Hi,
    Beautiful cake.
    Where do you get your beautiful cake plates from?
    Greets,
    Markus

    ReplyDelete
  67. how to I obtain the berry cheesecake recipe in english? would sure like it. thanks!

    ReplyDelete
  68. oh my word! these look delicious!

    x

    www.atipsytart.blogspot.com

    ReplyDelete
  69. Fabulous pictures and looks like a sensational cheesecake.

    ReplyDelete
  70. Wow, I love the berry cheesecake and the fact "no bake" is wonderful! And the second cake just looks stunning! I wish I could make cakes like this!
    xoxo Nadja

    ReplyDelete
  71. Crazy about the berry cheesecake! I'm trying it tomorrow for certain! (some how I think I can only dream it will look anywhere near this one of yours!) :)

    ReplyDelete
  72. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  73. I have chosen the no/bake berry cheesecake as my own BD cake for next week, hope it will turn out well :) Could you just tell me how much is the sugar in grams? Many thanks xxx

    ReplyDelete
  74. Dear Linda, your blog is amazing and I like all of it.
    May I have a question regarding the recipe for the cheesecake? You say heavy cream, but is it liquid or thick cream? Thank you so much! I will try this recipe on Saturday :)

    ReplyDelete
  75. I have similar question as Gabrielle: did you whip the cream first, or not? And no gelatin at all? Does it stay firm?
    Thanks, Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. One year and no answer.. unbelievable..

      Delete

Thank you so much for leaving a comment!